ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mezinárodní kuželkářská Interliga má za sebou další československý duel. Do českotřebovské kuželny v Kozlovské ulici zavítali opět Slováci. Síly mezi sebou poměřila domácí Lokomotiva v červeném s týmem protivníků ŠK Modranka v černém.

Cíl měla obě mužstva stejný. “Jednoznačnej a to vyhrát, no. Na domácí kuželně ty body sbírat musíme jednoznačně, pokud chceme hrát špičku tabulky, takže vyhrát,” řekl Petr Dobeš. “Ciele sú stále rovnaké, čo najlepší výsledok a samozrejme zápas vyhrať. Bohužiaľ sa nám v tejto sezóne ako nedarí a tak sa snažíme od zápasu k zápasu a získať nejaké tie cenné body do tabuľky,” sdělil nám Michal Dovičič.

Zpočátku se zdály být síly obou týmů vyrovnané. Z první dvojice o pár bodů zvítězil hostující Martin Dolnák, domácí Petr Dobeš neměl svůj den. “Dneska nejsem spokojenej vůbec. Dá se říct, že jsem tu výhru soupeři daroval, i když je pravda, že na konci hrál výborně, ale zahrál jsem pod svůj podprůměr,” okomentoval svůj výkon Petr Dobeš. “Určite sa snažíme každý zápas isť naplno do toho a čo najviac vyhratých kolies, hlavne pre mužstvo,” řekl OIK TV Michal Dovičič. Nakonec zápas skončil 6:2 pro Českou Třebovou. Zisk dvou bodů tedy zůstal na domácí půdě.

Další zápas čeká Lokomotivu v trochu větším měřítku. Odjíždí si zahrát Ligu mistrů do Chorvatska. “Nepřipravujeme se nějak speciálně, trénovat chodíme furt stejně, ale těšíme se. Hodně se těšíme, protože je to takovej svátek pro nás, zahrát si Ligu mistrů,” dodal Petr Dobeš. Chorvatský tým KK Mertojak Split pak domácí přivítají v kuželně v Kozlovské ulici 8. prosince.