ČESKÁ TŘEBOVÁ – Úvodním zápasem byla rozehraná nová sezóna 2. hokejbalové ligy mužů skupiny Východ. Česká Třebová na svém hřišti přivítala Žamberk.

Po dvou třetinách měli k vítězství nakročeno hosté, ti vedli 1:3. Z kraje třetí třetiny se hrálo před brankou domácí Lokomotivy v bílo modrém. Soupeři ze Žamberka ve žlutočerném měli několik šancí a ve třicáté páté minutě vstřelil branku Miroslav Adamec. Nátlak ze strany žlutočerných neustal. Za následující tři minuty se v krátkém intervalu střelecky prosadili Miroslav Häusler a po něm Jan Nožka. V reakci na kanonádu hostí si domácí hrající trenér vyžádal oddechový čas. “Myslím si, že první dvě třetiny byly vyrovnaný a v té třetí části už soupeř měl víc ze hry, byl aktivnější z čehož taky dal ty branky, které dal,” řekl Michal Broulík, hrající trenér, TJ Lokomotiva Česká Třebová.

Ve čtyřicáté minutě utkání začali domácí zásluhou Matěje Švece korigovat nepříznivý stav. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se o další snížení skóre snažil Jiruše, leč marně. Z dalších dvou branek se českotřebovští hráči mohli radovat až v předposlední minutě. Během deseti vteřin mířili do černého Martin Němec a následně po něm se zapsal mezi střelce Petr Kvasnička.

“My jsme sem odjeli s tím, že máme de facto pět lidí na marodce, takže jsme začali spolupracovat s Letohradem. Pomohli nám, protože Letohrad dneska nejel hrát, takže jsme si mohli vzít hráče tam odsud. A předvedli jsme dobrý výkon,” sdělil OIK TV Martin Motyčka, trenér, SK Hokejbal Žamberk.

V závěrečných vteřinách hry Lokomotiva odvolala brankáře. Navzdory početní výhodě se domácím nepodařilo skórovat. Konečný stav utkání Česká Třebová – Žamberk byl 4:6, po třetinách 1:2, 0:1 a 3:3.

K dosažení předsezonních cílů tak lépe nakročili hosté. “Ambice jsou stejné jako loni – bez problémů to udržet. To znamená do 8. místa a uvidíme, jak se to pak vyvrbí,” pověděl Martin Motyčka. Úřadující mistři druhé ligy mají také stanovené cíle. “Samozřejmě chceme hrát na špici té tabulky, což si myslím, že by mělo být naše..naše nějaké předsevzetí a něco co bysme měli udržet v té sezóně. No a  pak samozřejmě chceme do play off a v play off stejně jako loni. Já jsem říkal, že chceme dojít co nejdál,” prozradil Michal Broulík.

Další zápas na domácí půdě čeká Českou Třebovou 29. září proti Autosklu Pardubice.