Č. TŘEBOVÁ (SVINNÁ) – Již po deváté se sešli běžci v obci Svinná u České Třebové. Terénního běžeckého závodu Svinnský kros se zúčastnili nejen dospělí, ale zaběhat si přišly i děti.

 

Menší závodníci měli trasy od 60 ti po 1 800 metrů. Dorostence, juniory a dospělé čekal závod delší. Pro ně je trať dlouhá 5 400 metrů.

Vzhledem k panujícím tropickým teplotám neměli závodníci pro terénní závod ideální podmínky. Možná i proto nebyl letos traťový rekord překonán. “Je to hodně, hodně náročný. Hlavně pro takový ty ne moc běžce. Ty dobrý to přeběhnou celkem jednoduše a lehce, ale ty vzadu ty to mají hrozně těžký,” řekl Jan Šimůnek.

Českotřebovský ISCAREX tým obsadil první dvě příčky mezi ženami. Pro očekávané vítězství si doběhla Adéla Stránská s časem 21 minut a 45 vteřin. “Mě se běželo špatně, musím říct. Protože teďka hodně trénujeme směrem k mistrovství České republiky v běhu do vrchu, takže mě trenér nakládá,” prozradila vítězka v kategorii žen Adéla Stránská. Druhý nejrychlejší čas měla Lenka Dušková a třetí místo obsadila Barbora Nováková běžící za tým Sokol Kunvald.

Pro zlato mezi muži doběhl Ladislav Kučera z ISCAREX týmu s časem 19 minut a 22 vteřin. Druhé místo obsadil Jan Kubíček za tým Jiskra Litomyšl. Na třetím se umístil Martin Vacek, za tým ISCAREX Česká Třebová.