ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V obci Černovír u Ústí nad Orlicí se běžel krosový závod, který je součástí poháru Iscarex Cup 2017. Nejdříve startovaly dětské kategorie, do kterých se přihlásilo přes osmdesát dětí. Po nich následoval hlavní závod.

Na jeho start se tentokrát postavilo bezmála sedm desítek běžců. Vyběhli od místního hostince. Před nimi byla trať dlouhá 4,7 kilometrů. Ta byla složená z kratšího a delšího kola. “Specifický závod je tím, že je s velkým převýšením 290 metrů, běhá se tady lesem, po loukách okolo Černovíru,” popsal trať člen organizačního týmu Petr Vašek.

Vůbec nejlépe si s tímto členitým terénem poradil Radek Hübl z Run sport teamu. Ten sice nepřekonal rekord, který sám drží, i tak doběhl první v čase 17 minut a 26 vteřin. Druhou příčku v absolutním pořadí mužů obsadil Patrik Vebr z Vencl týmu Ústí nad Orlicí s půl minutovou ztrátou. Třetím mužem byl Vojtěch Vondra rovněž z Vencl týmu Ústí nad Orlicí. První místo v absolutním pořadí mezi ženami vybojovala Jana Jiroušková hájící barvy Prestige teamu Česká Třebová s časem 20 minut a 47 vteřin. Druhá doběhla Barbora Nováková ze Sokolu Kunvald a třetí Jana Matyášová za tým Silvita Ústí nad Orlicí.