ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na fotbalovém stadionu v Ústí nad Orlicí si bez mála čtyři stovky diváků nenechaly ujít 23. kolo utkání Divize C. Tentokrát se proti Jiskře postavil tým TJ Dvůr Králové nad Labem. Počasí fotbalu moc nepřálo, hrálo se proto na umělé trávě. V prvním poločasu nepadl žádný gól.

Ve druhé půli nejprve mířil domácí Souček v černobílém vedle brány a později jeho kolega Kukla kopl míč nad bránu. V krátkém sledu pak putovaly nad, další dvě střely orlickoústeckých. Jednu z mála příležitostí měl hostující Škoda. Ani ten ale nemířil přesně. V 71. minutě zahrával Smejkal rohový kop. “Sehraná situace rohová vlastně na zadní tyč, Adam Nágl skvěle to chtěl vracet před bránu, trefil ruku a penalta jasná,” popsal sled událostí Josef Strnad z TJ Jiskra.

Nařízený pokutový kop proměnil Strnad, který tím poslal Jiskru do vedení. Nepříjemné chvilky pak zažili hosté, když si málem dali vlastní gól. Chvíli poté domácímu Náglovi nevyšla vyložená šance. “Soupeř ztratil balón a přišla dobrá přihrávka do vápna a náš hráč byl tam postavenej dobře, ale ne úplně šťastně prostě zakončil,” uvedl trenér Jiskry Vladimír Chudý.

Žádná další střela obou týmů už neohrozila bránu. Stav utkání tak zůstal 1:0 až do konce.  Jiskra sehraje další zápas s TJ Spartak Chrastava v sobotu 6. května na hřišti hostů.