ÚSTÍ NAD ORLICÍ –  Na fotbalovém hřišti v Ústí nad Orlicí přivítali hráči Jiskry soupeře z Kolína. Dvěstěčtyřicet diváků vidělo v prvním poločasu gól domácího Adama Nágla a hosté tak museli dotahovat jednogólové manko.

Výkopu do druhého poločasu se ujali hráči Kolína v modrém, kteří se hned během prvních pěti minut ocitli třikrát v ohrožení. Hned z kraje druhé půle se do šance dostal domácí kapitán Zdeněk Vaňous, který ale minul. O chvíli později prověřil pozornost hostujícího brankaře Kopeckého Martin Opina a netrvalo dlouho a opět zahrozil Vaňous. Na druhé straně se hostující Lukáš Seifert neúspěšně pokusil dostat míč za záda Jakuba Krátkého. 67. minuta přinesla druhý gól fotbalistů Jiskry. Patrik Langer nacentroval do vápna na hlavu Součkovi a ten poté protlačil míč do branky. “Patrik dával z prevej strany supr balón na zadní tyčku, jsem vyskočil, sehraná akce no. Hlavou do gólmana, pak jsme to tam nějak dotlačili,“ řekl střelec druhého gólu Jan Souček. “Dobře sehraná standartka, tlak tam utvořili na brankáře a přiznám se, úplně jsem to tam neviděl, ale kluci to tam důrazem dotlačili, což je super,“ řekl trenér domácích Vladimír Chudý.

Kolínští tak museli začít více tlačit a snížit nepříznivý stav skóre se pokusil Petr Němeček.  Hráči Jiskry chtěli, ale své vedení ještě navýšit a výsledkem spolupráce Vaňouse a Součka byla nastřelená tyčka. Nervy pracovaly na obou stranách a sudí Martínek v krátké době tahal dvě žluté karty. V 85. minutě  se dočkali i hosté a Šourek snížil na 2:1. “My jsme si o ten gól koledovali podle mě celou druhou půlku, protože jsme nebyli dostatečně aktivní, nebyly jsme dostatečně agresivní a ten gól byl jakoby vyústění celej tej druhej půlky,“ sdělil trenér domácích Vladimír Chudý.

V závěrečných minutách již moc akcí k vidění nebylo a zápas tak skončil 2:1. Po třinácti odehraných zápasech vede Jiskra tabulku o tři body přes Vysokým Mýtem a získat další body budou mít příležitost 12. listopadu opět na svém hřišti s Čáslaví.