ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalisté Jiskry se připravují na jarní část sezóny. V jednom z testovacích zápasů se utkali s týmem FK Nové Sady. První poločas nabídl dvě branky. Za hosty se trefil Škoda, za domácí Souček.

Do druhého poločasu udělal orlickoústecký trenér Vladimír Chudý několik změn v sestavě. Diváci si mohli všimnout, že na kraji zálohy hrál navrátilec z hostování v České Třebové Michal Kukla. Post uprostřed si vyzkoušel Jan Felcman. “Hledáme nějakou adekvátní náhradu za Petra Faltu, který se bohužel zatím ještě nezapojil do přípravy. Pokud by mu studijní povinnosti nedovolily hrát, musíme být připraveni ho nahradit,” sdělil OIK TV trenér Vladimír Chudý.

Záložní řadu, která bude v jarní části postrádat také Matouše Brabce, by příchodem z Chocně mohl posílit Jan Smola, který může hrát i krajního obránce.

Pozorní fanoušci domácích zaznamenali i nadějné hráče Jiskry Ondřeje Skalického na kraji obrany a Jana Krummera na levém křídle. Nejvíce ale byly vidět obvyklé opory. Tedy kapitán Zdeněk Vaňous a Jan Souček. Druhý jmenovaný nakonec zařídil vítězství domácích 2:1.

Jiskra zatím v přípravě třikrát zvítězila, jednou remizovala a jednou prohrála. Jarní část sezóny zahájí 12. března na hřišti Admiry Praha.