ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalisté Jiskry pokračují v přípravě na jarní část sezony. Tým ze třetí nejvyšší tuzemské soutěže se tentokrát utkal s Městským fotbalovým klubem Chrudim, jehož hráči budou zanedlouho zachraňovat druholigovou příslušnost.

Po první půli utkání byl stav 1:1. V dalším průběhu byli aktivnější hosté, a tak se divákům představil brankář Daniel Bartaloš. Ten by se mohl stát jednou z posil Jiskry. “Myslím si, že parta tady je výborná, takže jako já si nemám na co stěžovat, a třetí liga by byl krok určitě dopředu, kdybych dostal nějakou příležitost v bráně, takže si myslím, že by to bylo super,” sdělil OIK TV brankář Daniel Bartaloš. “Potřebujeme druhého gólmana za každou cenu, protože máme jenom jednoho, takže uvidíme. Ještě tady bude příští týden a pak uděláme nějaké rozhodnutí,” uvedl na adresu případné nové posily trenér Vladimír Chudý.

Dobrou zprávou nejen pro lodivoda Jiskry je skutečnost, že se po zranění vrátil do hry kapitán Vaňous. Na hřišti ovšem chyběli Nikodem, jemuž skončilo hostování, Čech a Tichý. Dva posledně jmenovaní v kádru zůstávají, a tak by v budoucnu mohli spolupracovat s případnými novými akvizicemi. “My potřebujeme posílit hlavně v záložní řadě, hlavně na křídlech, protože tam nemáme dostatečnou konkurenci a i možnost nějakého střídání v tom zápase tam není,” řekl trenér Chudý.

Přestože se v tomto duelu hráči Jiskry především bránili, budou orlickoústečtí funkcionáři usilovat také o vyztužení útočné řady.

Ta chrudimská ve druhém poločase dokázala vstřelit dvě branky a strhnout vítězství na svou stranu. “Dostali jsme tři góly, ale z toho si myslím, že dva byly naprosto zbytečné. Ten třetí gól byl zbytečný, podle mě první gól na jedna jedna byl taky zbytečný, takže z toho pohledu mě to trošku mrzí,” zhodnotil Vladimír Chudý.

Ani páté přípravné střetnutí orlickoústeckým fotbalistům výsledkově nevyšlo, když druholigové Chrudimi podlehli 1:3. Před březnovým startem jarní části sezony ČFL je čekají ještě tři testovací zápasy.