ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krajský fotbalový přebor pokračoval zápasy 17. kola. Na stadionu Pod Jelenicí poměřila Česká Třebová síly s TJ Luže. Do druhé půle zápasu se šlo za stavu 1:0 pro domácí tým. Na začátku druhého poločasu prověřili domácí pozornost brankáře hostí Janouška. Hosté se následně snažili vyrovnat a v 52. minutě ohrozil svatyni domácích Klenor. Soupeře tlačili i dále. Svou snahu ale nezúročili. “Já si myslím, že domácí tým má kvalitní pohyb, a když to vezmu na nás, my máme pomalou práci s balonem, pak neskutečně kazíme nějakou předfinální přihrávku, takže jestli ta není, pak není následně finální,” okomentoval Miroslav Kaluža, trenér TJ Luže.

O další navýšení skóre se v 78. minutě postarali opět domácí. Po Müllerově centru z rohu se prosadil kapitán Filip Grepl, čímž se stav zápasu zvýšil na 2:0 pro Českou Třebovou. Dvě minuty poté si zásah domácího brankáře vyžádala situace po rohovém kopu. “Můj tým si myslím, že do druhého obdrženého gólu pracoval tak, jak jsem chtěl, bohužel nám chybí síla vepředu, kdy nejsme schopni jednoduše, nějakým stavem zakončit nebo dát finální přihrávku,” dodal Miroslav Kaluža.

Pět minut po brance domácích se skóre měnilo znovu. Grepl si hattrick nepřipsal, tentokrát se střelecky prosadil Patrik Rataj. “Já jsem rád, protože jsem říkal klukům už před zápasem, že vlastně standardní situace jsou zhruba 3 vteřiny, který můžou rozhodnout o 90 minutách, takže jsem rád, že jsme dneska neinkasovali, že jsme obranný standardky pohlídali a naopak jsme se ze dvou prosadili,” řekl Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová. Hostující Shejbal v 86. minutě obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu. I přes oslabení se hosté snažili umístit míč do soupeřovy branky, leč marně.

30. března na svém hřišti českotřebovští hráči přivítají Letohrad.