ČESKÁ TŘEBOVÁ – Florbalový klub Orlicko-Třebovsko sehrál další zápas Regionální ligy mužů ve Sportovní hale na Skalce v České Třebové. V prvním utkání vyzvali domácí celek Haga Pardubice. V polovině druhé třetiny vedli orlickotřebovští 5:1.

Hostující HAGA Pardubice ve žlutém ve druhé třetině snížili náskok domácích. Ti si to líbit nenechali a střelecky se prosadil Petr John s asistencí Tesaře. 26. minuta utkání s sebou přinesla opět gól hostů. Balónek do branky soupeře umístil Miroslav Zajíček za asistence Doubravského. Poslední gól druhé patnáctiminutovky umístil ve 29. minutě do hostující brány David Petráž, kterému asistoval Jan Horák. “Ta druhá třetina byla lepší od nás. Trošku jsme se snažili je občas napadnout, tu jejich rozehrávku, ale jak říkám, byl to kolotoč v podstatě jenom od nich, nic víc,” okomentoval Lukáš Samek. “Jsme malinko polevili v té druhé třetině, kde se soupeř malinko dotáhnul, ale naštěstí se nám podařilo zase odskočit,” dodal Martin Junek.

Ve třetí třetině se více prosazovali domácí. Z mužstva Orlicko-Třebovska ve 34. minutě zabodoval Tomáš Langer s asistencí Pavla Horáka. Ten ve 35. minutě asistoval i Janu Horákovi, který skóre navýšil na 9:3. “Jsou kluci sehraní z Orlicka, je to na nich vidět. Už minulej rok na nás vlítli, teď na nás vlítli snad ještě víc, takže bohužel,” řekl Lukáš Samek. Jednu z šancí hostů využil Daniel Sýkora ve 39. minutě s asistencí Wohlhöfnera. Ostatní příležitosti pardubických si cestu do branky domácích nenašly. “Byly to pěkný šance, kdyby to kluci dali, třeba by se to vyvíjelo jinak, ten zápas. Nemuselo by to třeba skončit s takovýmhle rozdílem, ale gólman je skvěle podržel,” sdělil nám Lukáš Samek.

Konečné skóre bylo 10:4 pro domácí. “Potom ta třetí třetina moc tý florbalový krásy nenabídla, ale jsme rádi, že jsme to zvládli a zůstáváme neporažení v téhle sezoně,” řekl nám Martin Junek. Další zápas sehraje Orlicko-Třebovsko s Tělovýchovnou jednotou Sokol Dvůr Králové nad Labem 3. listopadu.