ÚSTÍ NAD ORLICÍ – “FFT Slopestyle 2018” byl jubilejním desátým ročníkem sportovně-adrenalinové události. Cestu do bikeparku pod sídlištěm Dukla si našly zástupy návštěvníků. V kulisách divokého západu jim byli představeni hlavní protagonisté závodu v akrobatických skocích na kolech. “Přijelo nám do kvalifikace 9 kluků, plus tady máme 5 pozvaných, takže celkem 14. Máme tady dneska poprvé kluky z Ukrajiny dva, zároveň přijeli dva kluci z Anglie,” sdělil OIK TV hlavní pořadatel Michal Moravec.

Zmiňovaní závodníci doplnění o kolegy z Polska, Rakouska a České republiky mohli před finálovými jízdami zrelaxovat při sledování tanečního vystoupení. Následně se publiku předvedli sami se svými triky. “Hodnotíme kvalitu provedení triku, takže to není na rychlost, ale na provedení. A co nejlepší triky musí předvést kluci,” přiblížil podstatu klání Michal Moravec.

Ve dvoukolovém finále si nakonec nejlépe vedl Teodor Kováč z České republiky. Za svůj výkon si u rozhodčích vysloužil 77 a půl bodu. Za vítězem se umístili druhý Marcin Rot z Polska a Gregor Kleindienst z Rakouska. Soutěž o jednotlivý nejlepší trik ovládl Ukrajinec Yura Starosta.