ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Mezinárodní lyžařské závody žactva ve sjezdovém lyžování Skiinterkriterium pořádané tradičně ve Skiareálu Říčky v Orlických horách mají před sebou další ročník. Po loňské jubilejní padesátce, se letos otevřou brány skicentra závodníkům a návštěvníkům v pátek a sobotu 25. a 26. ledna.

Samotné zahájení závodů proběhne opět ve slavnostních prostorách Pelclova divadla v Rychnově nad Kněžnou. Letošní 51. ročník v mnohém navazuje na loňské oslavy jubilejního konání Skiinterkriteria, a tak se závodníci a také samozřejmě návštěvníci mohou těšit na velkou světelnou tabuli či ohnivou show s ohňostrojem na závěr prvního závodního dne.Také diváci kdekoliv na světě mají možnost sledovat přenos živě na internetu.

Skiareál v Říčkách je v současné době ve skvělé kondici a momentální podmínky a také předpověď počasí závodům velmi přejí. 51. ročník Skiinterkriteria očekává skvělé podmínky, které může zakusit také veřejnost a spojit tak lyžování s podívanou na budoucí naděje světového lyžování, které se pravidelně na těchto závodech rodí.