ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Okolí Andrlova chlumu patřilo opět závodu založeného na schopnosti orientace v terénu s mapou a buzolou. Děti i dospělí se totiž účastnili Oblastního mistrovství Východočeské oblasti v orientačním běhu. Závodníci startovali postupně rozdělení do malých skupinek. V okolí Andrlova chlumu je čekal kopcovitý terén. “Dneska se jedná o závod Východočeského poháru. Je to zároveň Oblastní mistrovství na krátké trati, takže takový malinko významnější závod a máme přihlášeno zhruba 850 závodníků,” řekl nám ředitel závodu Kamil Koblížek.

V lese se nacházelo kolem devadesáti různě rozmístěných kontrol, které byly označené typickým bílo oranžovým lampionem. “Každá věková kategorie má zhruba nějakých 15, 20 kontrol, takže ne každá kontrola, kterou závodník v lese najde je ta jeho. Děti to mají kolem 1,5 kilometru, ty nejstarší kolem těch 5 km,” doplnil Kamil Koblížek. Ani chladnější počasí závodníky neodradilo. “Běželo se mi dobře, trať byla teda taková, že tam bylo hodně větví. Měli jsme to hodně přes ústníky a počasí, no, jako běží se v tom dobře,” sdělila nám Gabriela Matoušová. “To počasí je takový nic moc, je to na mě vidět, trošku od bláta, ale hezkej závod, asi poslední v takovým chladnějším počasí,” okomentovala závod Anežka Zamouřilová.

V elitních kategoriích zvítězili – Martina Hepnerová z OK Slavia Hradec Králové a Martin Roudný z OK Lokomotiva Pardubice.