LANŠKROUN – 4. ročník atletických přeborů přilákal na lanškrounský lehkoatletický stadion přibližně 270 žáků. Ti porovnávali své síly po celý den. Mohli se zúčastnit hodu kriketovým míčkem, sprintu na 60 metrů, skoku do dálky a vytrvalostního běhu.

Zastoupení zde měly nejen školy lanškrounské. Stadion uvítal již podruhé ZŠ Jindřicha Pravečka z Výprachtic, školy z Dolní Čermné, Rudoltic, Horního Třešňovce a Dlouhé Třebové. “Naše škola Bedřicha Smetany už to má jako tradici a každoročně se na to velmi těšíme,” sdělila OIK TV učitelka Romana Prokopová, která je hlavní organizátorkou této akce.

Ze škol si nejlépe vedla ZŠ Dobrovského, která si odnesla 23 cenných kovů: 7 zlatých, 9 stříbrných a 7 bronzových. Na druhém místě se umístila ZŠ Aloise Jiráska, která si vysoutěžila 22 medailí, 11 zlatých, 4 stříbrné a 7 bronzových. Na třetím místě skončila pořádající škola Bedřicha Smetany, která si odnášela 18 placek. 4 zlaté, 7 stříbrných a 7 bronzových. I menší školy měly nadané žáky – Dolní Čermná si odvážela 8 medailí, Výprachtice a Rudoltice 7, Dlouhá Třebová 5 a ZŠ Lanškroun 1 medaili.