ČESKÁ TŘEBOVÁ – Areál na Pekláku v České Třebové patřil opět běžcům. Letošní série závodů s názvem “Pekelný kilometr” má za sebou již čtvrté pokračování, na které dorazilo více než 120 běžců. “Tratě byly tradiční, to znamená ty nejmenší děti běžely 100 metrů, ty starší děti 250 metrů, ty ještě starší 500 metrů, no a potom dorostenecké, juniorské a dospělé kategorie běží 1 kilometr,” sdělila nám pořadatelka akce Pavla Šimůnková.

Běhu na 100 metrů se zúčastnilo 28 dětí předškolního věku. “Co se týče tratí 250 a 500 metrů, tak ta účast byla trošku menší. Vždycky v ten červenec je menší účast, protože jsou prázdniny a těch závodníků tolik není,” dodala Pavla Šimůnková.

První místo mezi chlapci obsadil na 250 metrové trati Šimon Heger z Atletika TJ Lanškroun, který jako jediný zdolal trať za méně než jednu minutu. “Jo, jako dobrý to bylo a jsem rád, že jsem to zaběhl dobře. Ten kopec jsem běžel rychle a zkoušel jsem to vydržet,” řekl Šimon Heger. Z dívek do cíle dorazila nejrychleji závodnice z Iscarexu Česká Třebová Elen Koubová s časem 1 minuta a 15 vteřin. Běžkyně z Litomyšle Natálie Němcová doběhla o 19 vteřin později a obsadila tak 5. místo ve své věkové kategorii. “Jsem spokojená a dobře se mi běželo,” dodala Natálie Němcová.

Půl kilometru dlouhou trať ovládl Lukáš Havlík ze SKI klub Hlinsko s časem 2 minuty a 34 vteřin. Mezi dívkami zvítězila běžkyně reprezentující Iscarex Česká Třebová Sára Serbousková, která do cíle doběhla za 3 minuty a 16 vteřin.

Hlavní závod na jeden kilometr uběhl nejrychleji Jaroslav Tlapák z České Třebové v čase 5 minut a 20 vteřin. Mezi ženami zvítězila Jana Mannlová, reprezentující domácí Iscarex tým, která kopec zdolala za 7 minut a 39 vteřin.