BEROUN / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Poslední listopadový pátek a sobotu jsme vyrazili s 15 dětmi vlakem směr Beroun na Turnaj města Beroun, kterého se letos účastnilo rekordních 363 judistů a judistek z cca 35 oddílů. Kromě, pro některé svěřence, jistě nezapomenutelné cesty vlakem, která skončila až v sobotních pozdních večerních hodinách, jsme viděli velmi pěkné judo a i naši borci dokázali urvat 4 cenné kovy.

Dvě stříbra získali Tereza Šmídová a Marek Zářecký a 2 bronzy vybojovali Jakub Najman a Matyáš Zářecký. K tomu musíme pochválit za velmi vydařený výkon Honzu Škrkoně a Lukáše Krásu, kteří oba vyhráli po 3 zápasech, a když to na medaile nestačilo, byla to super jízda, kluci.

Samozřejmě i u dalších svěřenců je vidět posun ve výkonech, které se mnohdy nepodařilo přetavit ve vítězství, ale na druhou stranu je nutné zdůraznit a vyzdvihnout, že když už na tatami někdo nezůstane jenom 10 vteřin, ale třeba tam vydrží celou minutu, tak to lze považovat za výkonnostní posun. Nevadí, příště to vyjde i vám, naše milé děti.

JUDU ZDAR

Vlastimil Zemánek