ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Od 7. srpna do 8. září se v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí koná XV. ročník výstavy výtvarného umění. Pro návštěvníky jsou zde připravena různá díla téměř pěti desítek autorů z Ústí nad Orlicí a širokého okolí. Tato výstava je zejména určena amatérským výtvarníkům.

Průvodního slova se ujal Miroslav Němec, který zároveň uvedl všechny vystavovatele. Někteří jsou již stálými návštěvníky, letos však z padesáti autorů přispělo svými díly dvanáct nových vystavovatelů. Všechna díla, kterých je více než pět set, jsou prodejná. Kresby, patchwork, korálkování, háčkování, drátkování, výšivka či malování jehlou, to vše si mohou návštěvníci prohlédnout. Zajímavostí vernisáže se stala módní přehlídka šatů s názvem Bylinková malovaná kolekce Jany Zamazalové, jež se po dlouhých letech opět objevila na této výstavě v roli návrhářky. Akryl malovaný na látku šatů doplnila kolekce klobouků.

Ty vytvořily studentky zahradnické školy v Opočně. Vernisáž výstavy si nenechalo ujít na několik desítek lidí. I přes úmorné teplo si mohl každý vybrat to, co se mu líbí. Barevné fantazie byly uplatněny ve formě různých obrazů. Krajiny, motivy zvířat, rostlin či lidských osudů se vnesly do mnohých děl. Pozornosti neunikla ani módní přehlídka. V předsálí Kulturního domu usedl za své varhany Ivan Rajský, který příjemně doplňoval uvolněnou atmosféru výstavy. Pro všechny návštěvníky bylo přichystáno bohaté občerstvení. Tuto výstavu můžete navštívit od pondělí do pátku mezi 10. – 13. a 14. – 17. hodinou a o víkendech mezi 14. – 17. hodinou.