ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Od 1. srpna do 2. září se v prostorách orlickoústeckého Kulturního domu koná tradiční výstava výtvarného umění. Vernisáž proběhla za hojné účasti milovníků umění ve večerních hodinách první den druhého prázdninového měsíce. Vernisáž zahájil úvodním slovem Miroslav Němec. Přivítal přítomné i zástupce města, dále jednotlivě představil vystavovatele. Každý z nich reprezentoval jiný styl umění.

Návštěvníci mohli vidět malby, kresby, kombinované techniky, olejomalby, fotografie, paličkovanou krajku či bižuterii. Z větší části se jedná o prodejnou výstavu, což zastupovaly zejména šperky vyrobené z korálků či dalších doplňků. Barevné fantazie byly uplatněny ve formě různých obrazů. Krajiny, motivy zvířat, rostlin či lidských osudů se vnesly do mnohých děl. Mezi další dlouholeté vystavovatele patří i Boris Wolf, který se věnuje zejména řece Orlici a krajinám. Během svého života namaloval několik set obrazů, tvořil od roku 1948. I přes pokročilý věk nechyběl na vernisáži a přispěl několika obrazy. Již sedmým rokem zde vystavuje Ivana Felixová, která dokazuje, že malovat je možné téměř na všechno. Své obrazy doplňuje přírodními rekvizitami, aby tím podpořila věrohodnost, nebo si vybere zajímavý předmět, který změní. Housle či kameny nejsou překážkou.

Pro všechny návštěvníky bylo přichystáno bohaté občerstvení. Ve foyeru Kulturního domu usedl za své varhany Ivan Rajský, který příjemně doplňoval uvolněnou atmosféru výstavy. Kdo ji zatím neviděl, může ji navštívit do druhého září vždy v dopoledních a odpoledních hodinách, o víkendu pouze odpoledne.