ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po několikaleté odmlce způsobené ukončením provozu „Galerie JeštěR“ budou mít nejen českotřebovští příznivci výtvarného umění možnost scházet se v nové výstavní síni. Na Novém náměstí byla otevřena „Galerie Aimar“. Tu uvedl v život fotograf a kameraman Luděk Petraš.

Novopečený majitel galerie se ujal úvodního slova první vernisáže, které se zúčastnilo několik desítek návštěvníků a také zástupci města. Místostarostka Jaromíra Žáčková pohovořila o významu nového výstavního místa a popřála mu do budoucna vše nejlepší. Návštěvníci měli možnost zakoupit si nebo prohlédnout celou řadu uměleckých artefaktů. K vidění byla díla z hutnického skla z dílny Jaroslava Svobody či dřevěné sochy uměleckého řezbáře Pavla Špaldy. Nejen o jejich tvorbě či technikách vzniku děl se zájemci budou moci dozvědět více při pravidelných doprovodných akcích.

První výstava prezentovala také tvorbu uměleckého kováře, sochaře a malíře Františka Antonína Bečky, umělce, kterého v našem regionu není třeba představovat. Někteří jiní tvůrci ovšem místnímu publiku tak známí nejsou, a proto se galerie zaměří i na jejich činnost. Obdivovatelé výtvarného umění se tak v „Galerii Aimar“ mohou těšit na fotografie, sochy, obrazy, keramiku, sklo a mnoho dalšího. Vyloučeno není ani pořádání různých výtvarných dílen.