ČESKÁ TŘEBOVÁ – Areál zaniklého textilního závodu Primona láká mnoho amatérských i profesionálních fotografů. Zdeněk Brejcha postavil schátralý objekt do kontrastu s mladými modelkami a vytvořil tři tisíce snímků. Ty nejlepší jsou nyní k vidění v Kulturním centru.

Zdeňka Brejchu, fotografa, který se do města přistěhoval teprve před několika lety, nadchl areál Primony. Sezval do něj dvacet dva mladých žen, se kterými zde fotil portréty i scény. Teď vystavuje svých padesát nejlepších fotografií ve výstavní síni Kulturního centra.

Na vystavených snímcích návštěvníci mohou napočítat šestnáct dívek. Samotné fotografování trvalo tři měsíce. “Projekt Primona vlastně se začal fotit v červenci minulý rok a skončil sem celou tu sérii na konci září”, vypočítal Zdeněk Brejcha.

Všechny snímky, které jsou k vidění do 28. února, byly pořízeny za denního světla. Fotografie byly nejdříve barevné a až na závěr je autor převedl na černobílé. Ještě v průběhu letošního roku by měla vzniknout také fotokniha se sto až stopadesáti snímky.