ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Stalo se tradicí, že prostory výstavní síně v ulici Sychrova jsou v průběhu prosince zarezervovány pro “Vánoční výstavu Českého červeného kříže”. Dlouholetý zvyk zůstal v platnosti i v roce 2017, a tak si ve dnech 5. až 8. prosince mohla veřejnost expozici prohlédnout. “Máme tady asi kolem sta výrobků. Mezi nimi jsou opravdu velice zajímavé exponáty,” sdělila OIK TV předsedkyně oblastního výboru ČČK Ivana Dolečková.

Zmíněné exponáty jsou výsledkem tvořivé práce dětí z orlickoústeckých mateřských škol, žáků základních škol, klientů domova důchodců, stacionáře a dalších neziskových organizací.

Autoři děl si letos pro potřeby výstavy připravili několik novinek. “Letos máme výstavu obohacenou o dřevěnou vyřezávanou dekoraci betléma, pak tady máme plastikové náměstíčko Ústí nad Orlicí,” uvedla Ivana Dolečková.

Vystaveny byly také vánoční stromy. K vidění byla rovněž ukázka štědrovečerní tabule. Hlavní složkou expozice však byli nejrůznější andílci, sněhuláci, vánoční přání, vánoční ozdoby, adventní věnce či dokonce zlatá prasátka.