LANŠKROUN – Kulturní centrum Lanškroun pořádá pro zájemce během prázdnin letní kina, koncerty či další akce pro děti. Koncert skupiny Atarés přilákal posluchače zejména latinsko-americké a kubánské hudby, ke které má svou národností blízko zejména jejich zpěvák. “Zpěvák je kubánec, bubeníka máme z Ruska, pianista je poloviční maďar, no tak já myslím, že taková mezinárodnost tam je,” sdělil nám manažer kapely Rostislav Máca. Ani přesun koncertu do vnitřních prostor kvůli nepřízni počasí neodradil mnohé posluchače, kteří zaplnili sál zámku. “Já se přiznám, že strašně rád hraju venku, jo? Že v zimě už se mi stýská po tom, až někdy vylezeme ven a člověk si zahraje pod tím širým nebem. Tady by to bylo úplně pod širým nebem, škoda, že to nevyšlo,” dodal Rostislav Máca.

Na různé další akce v rámci Kulturního léta v Lanškrouně, mohou zájemci vyrazit několikrát týdně do zámeckých zahrad během celého července i srpna. “Máme řadu koncertů, které budou probíhat každý pátek a každou neděli budou doplněny také o pohádku pro děti. Takové významnější určitě bude představení Jany Musilové a jejího šansonového koncertu 26. 7.,” řekla ředitelka Kulturního centra Markéta Staňková.

Lidé nebudou ochuzeni ani o letní kino. “Započne 24. července a bude probíhat každou středu a sobotu v zámecké zahradě. Diváci budou moci shlédnout různé žánry filmů a vyberou si určitě jak mladí, tak starší diváci,” doplnila Markéta Staňková. Celé Kulturní léto má být zakončené 30. srpna v areálu koupaliště u Dlouhého rybníka koncertem vodní hudby na molu a promítáním filmu Bohemian Rhapsody.