ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Vánoční koncert orlickoústecké Základní umělecké školy se uskutečnil v podvečer 17. prosince v Roškotově divadle. Do posledního místa zaplněné hlediště mohlo sledovat soubory Decapoda, Čtyřlístek, Black Band či mnoho dalších.

Základní umělecká škola připravuje každým rokem řadu vánočních produkcí jak pro město, tak i pro okolní obce. Tento tradiční vánoční koncert je jedním ze závěrečných akcí školy. Jednalo se o malý průřez činností všech souborů a orchestrů ZUŠky. V první polovině programu se představily menší soubory. Zahájily ji nejmladší děti z přípravné hudební výchovy. Poté se na pódiu objevila skupina chlapců, kteří tvořili žesťový kvartet.

Pod vedením Daniely Bouškové smyčcový soubor Kocianek, určený pro děti od druhé do čtvrté třídy, zahrál renesanční skladby a vánoční koledy. V programu vystoupil také kytarový soubor či soubor zobcových fléten. V druhé polovině programu přišly na řadu velké orchestry školy. Jako první z nich se představil symfonický orchestr Decapoda. Soubor má šedesát členů ve věku od jedenácti do devatenácti let. Pro dnešní večer si připravil několik novinek. Ve spolupráci s dětským pěveckým sborem Čtyřlístek vystoupil swingový orchestr Black Band. V rámci programu se představil i výtvarný obor, který prezentoval své portrétní práce inspirované dnešní dobou i středověkem.