ČESKÁ TŘEBOVÁ – Podzimní koncert “Velkého swingového orchestru” si nenechalo ujít vyprodané hlediště. To se mohlo těšit na výkony členů orchestru, jeho sólistů a následně i hosta večera. Jeho první polovina však patřila Milanem Špičákem vedenému tělesu, které si připravilo multižánrový repertoár. “Není to už dávno jenom swing, ale je tam něco z populáru a něco z rocku,” doplnil kapelník Milan Špičák.

V programu nechyběly skladby instrumentální, ale publikum nebylo ochuzeno ani o pěvecké party v podání Petra Skalického a Ivy Kolářové. Ty v průběhu večera za mikrofonem vystřídala Leona Machálková. Zpěvačka, která se proslavila zejména jako interpretka populární hudby a muzikálů, prozradila, že swing jí rozhodně není cizí. “Je to pro mě vždycky velká radost, mít za zády velkou kapelu. Navíc swing, a vůbec ten evergreenový repertoár, strašně ráda zpívám,” svěřila se zpěvačka.

Ráda si Leona Machálková zazpívala i s českotřebovským swingovým orchestrem. Jeho kapelník měl ale ze společného koncertu trochu obavy. “Ty aranže, které nám dala k dispozici, jsou pro profíky, a my profíci nejsme, takže nám to dalo dost práce, než jsme to tak nějak strávili,” sdělil OIK TV Milan Špičák. “Když jsem se bavila s panem kapelníkem, tak byl takový opatrný a říkal, ať jsem shovívavá k jejich výkonům. Já jsem byla úplně nadšená na zkoušce, jak jim to hraje. Je vidět, že to tam mají a že to hrají ze srdce rádi,” uzavřela Leona Machálková.