ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na svém pravidelném podzimním koncertu vystoupil v České Třebové Velký swingový orchestr Kulturního centra pod vedením kapelníka Milana Špičáka. Koncert se konal 29. listopadu a byl jako vždy beznadějně vyprodán. Tentokrát vystoupil s orchestrem jediný host – mladý pražský zpěvák Jan Smigmator, který celým programem i sám provázel.

Zdá se, že se na českém swingovém nebi objevila nová hvězda. Jan Smigmator, absolvent pražské konzervatoře, se ve swingové muzice našel a je jejím velkým propagátorem. Host večera velice chválil výkon třebovského orchestru, zejména rostoucí kvality trumpetisty Romana Němce, který si získává jméno i v Praze. S orchestrem už tradičně vystoupila jeho kmenová zpěvačka Iva Kolářová s profesionální bravurou a také Petr Skalický, kterému, jak se zdá, swing zachutnal.

Příjemným překvapením byla premiéra dívčího tria ZUŠ ve složení Natálie Pecháčková, Barbora Maršíková a Veronika Voleská. Koncert měl vynikající atmosféru, publikum ocenilo výkony protagonistů uznalým potleskem a vynutilo si i přídavky. Opět se potvrdilo, že swing je v České Třebové stále nesmírně populární.