ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tradiční jazzrockový open air festival se konal po deváté na stadionu Pod Jelenicí. V letní podvečer se na podiu vystřídali různí umělci.

Jeho opětovného zorganizování se ujalo před třemi lety Kulturní centrum Česká Třebová. Mezi příchozími nechyběl ani jeho tehdejší zakladatel. V tom roce 1999 jsme udělali první ročník Jazzrock festu, který pokračoval dalších 6 let. Bylo tady strašně moc dobrejch kapel, což byl vlastně účel  toho nebo smysl toho festivalu,” sdělil OIK TV Radoslav Budil

Jazzrockové odpoledne zahájila slova moderátora Petra Jílka a místní kapela Kloaka. Po nich vystoupila zpěvačka Jana Koubková, která se stala již patronkou této akce. Dalším vystupujícím byla bluesrocková kapela Krausberry. Hlavním bodem programu bylo vystoupení Marty Jandové s kapelou. Účinkující si sem odskočili se provětrat ze studia. “My jsme letos moc festivalů neměli, z toho důvodu, že trčíme s klukama ve studiu a natáčíme mojí první sólovou desku. Nebo já natáčím sólovou desku, ale potřebuju muzikanty, protože na ty nástroje neumím tak krásně a dobře hrát jako kluci,” vyprávěla Marta Jandová.

Posledním vystupujícím byla kapela Tres Quatros Kvintet. Ti na závěr zahráli jazzový koncert, který zvedl většinu lidí z lavic.