ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na fotbalovém stadionu Pod Jelenicí v České Třebové se po dvanácti letech opět konal Jazzrock fest. Program otevřeli českotřebovští Do Větru a po nich přišel na řadu Quartet Jany Koubkové nebo domácí NIL.

Jednou z hlavních hvězd letošního ročníku byl zpěvák Dan Bárta s kapelou Ilustratosphere, kteří se snažili svůj repertoár přiblížit jazzrockovému ladění festivalu. “Jsme udělali pár změn s ohledem na tu koncepci, že to je Jazzrock festival, tak jsme si řekli, že zahrajeme pár tišších věcí,” řekl zpěvák Dan Bárta.

Milovníci hudby se mohou těšit na příští rok. Přípravy na další ročník jsou již teď v plném proudu. “Momentálně máme nasmlouváno víc než polovinu vystupujících, můžeme slíbit třeba J.A.R. nebo Special Providence to už domluveno je, a teďka jenom sondujeme vlastně, jestli příští ročník bude ve stejném měřítku nebo třeba Jazzrock fest třeba ještě povyroste,” sdělil OIK TV Josef Kopecký, ředitel Kulturní centra Česká Třebová.

Předposledním vystoupením byl koncert vítězky jedné z talentových soutěží, která v České Třebové představila nové skladby a po ní přišla na řadu slovenská kapela Carpet Cabinet, která zakončila program letošního ročníku.