ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Do Malé scény v Ústí nad Orlicí zavítali rodiče se svými ratolestmi, aby zhlédli novou českou pohádku s názvem Kuba a tři čerti. Tu si připravil divadelní soubor Vicena z Ústí nad Orlicí. “Máme tam kladnou postavu, nějakého Kubu, pak tam máme Aničku, jeho milou chudinkou holčinu, o kterou se uchází zlý Francek, který se snaží si ji koupit penězi a různými dárky,” přiblížil režisér Ondřej Šeda.

Anička se zlákat nenechá a dál miluje svého Kubu. Proto si Francek zavolá na pomoc čerty a děj se z louky přesouvá do pekelného prostředí. “Představuji jednoho z čertů, trošku potrhlého, rebelantského, ale vlastně hodného, my jsme hodní čerti, narozdíl od jiných pohádek,” řekla nám představitelka čerta Bimbáce Helena Lochmanová. Lucifer svým čertům hned nařídí, aby Kubu odnesli do pekla, ale ne vše jde podle plánů. “Protože jsem právě ten potrhlej čert, tak odnesu nejen Kubu, ale i jeho Aničku, kterou zase musíme složitými cestami dostat zpátky,” dodala Helena Lochmanová.

Jelikož je to pohádka, čeká hlavní hrdiny i šťastný konec. Režisér se inspiroval scénářem od Jiřího Miškovského. “Inspirace přišla z toho, že já mám rád české pohádky, tudíž cíleně jsem hledal nějaký scénář, který je aktuální, to znamená, že je to pohádka, která byla nověji napsaná,” doplnil Ondřej Šeda.