ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V Malé scéně v Ústí nad Orlicí se uskutečnil vzpomínkový večer na uplynulých deset let činnosti divadelního spolku Vicena. Na začátku večera byli oceněni herci, kteří odehráli nejvíce představení.

Akce nesla název „Přijďte pobejt… aneb VICENA V ROCE 120“. “Dnešní oslava je především oslavou 120 let činnosti Divadelního spolku Vicena, zároveň se slaví v rámci Roku divadla v Ústí i další oslava. Je 80 let Roškotova divadla,” řekl předseda DS Vicena Jan Štěpánský.

Večer byl ale také připomínkou již 180 let činnosti ochotnických spolků v Ústí nad Orlicí. Úvodního slova se ujal předseda spolku Jan Štěpánský a následně se přistoupilo k předávání cen, které moderoval Pavel Sedláček “Je to za odehraná představení, abych tak řekl v dresu Viceny. “Za 100 odehraných, 200 odehraných, 300 odehraných a 400 odehraných představení,” řekl předseda DS Vicena Jan Štěpánský

Nejvíce představení v souboru odehráli Jan Štěpánský a to konkrétně 417 a Zuzana Průchová 474. Ta se divadlu věnuje již od dětství. “Divadlo hraju tak asi od takovejch 7 let, 10 let zhruba,” řekla herečka Zuzana Průchová.

Divadelní spolek Vicena za posledních 10 let odehrál 10 premiér a oceněná herečka účinkovala ve většině z nich. Byly to např. Madam Colombová zasahuje aneb Kam zmizel ten diamant? Moliérův Zdravý nemocný nebo Hříčky o královnách. Po předání cen si mohli přítomní připomenout divadelní hry prostřednictvím sestřihu záznamů z představení.