ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Celovečerní akce s názvem “Tančíme pro radost”, která se konala v prostorách orlickoústeckého Roškotova divadla, má za sebou 42. ročník. Program si připravily všechny 3 učitelky ze ZUŠ spolu se svými žáky. První hodinový blok patřil Zlatuši Bartošové. “Během našeho večera bylo možné vidět 10 choreografií a většinu těch choreografií jsem nevymýšlela jenom já, ale hodně jsem vycházela z nápadů dětí, které vymýšlí velice inspirativní pohybový materiál,” řekla nám Zlatuše Bartošová. Samotné choreografie nevymýšlela jen učitelka tanečního oboru. “Viděli jsme tady opravdu i myslím si dvě nebo tři autorské choreografie žáků z druhého cyklu tanečního oboru a jednu choreografii absolventky, která se rozhodla připravit tanec s žáky prvního a druhého ročníku,” dodala Zlatuše Bartošová.

Na pódiu se vystřídali účinkující různých věkových kategorií, od pěti do devatenácti let. “Tancovala jsem “Jak..?” a děkovačku, užila jsem si to hodně. Spíš jsem se bála, že to nějak pokazím,” sdělila nám tanečnice Ema Hrdinová. “My jsme tancovali “Hledej a najdeš”, bylo to úžasný a jestli si někdo mohl všimnout, tak my jsme na kostýmech měli písmena a v řadě měl vzniknout nápis Hledej a najdeš,” vysvětlila tanečnice Eliška Nováková.

Nakonec se představily ty nejzkušenější tanečnice s choreografií “Barvy”. Po děkovačce první skupiny přišli na řadu žáci Hany Hýbalové a Pavlíny Lipenské.