ÚSTÍ NAD ORLICÍ, ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mírové náměstí se na silvestra v podvečerních hodinách zaplnilo lidmi. Veřejnost možná přilákala živá hudba v podání revivalové skupiny “Smokie Forever”. Ti z příchozích, kteří se nevěnovali poslechu či tanci, se možná bavili o svých přáních a předsevzetích do nového roku. “Dala jsem si předsevzetí, ale to přece se neříká,” nechtěla více upřesnit jedna z dotazovaných žen. “Ještě zatím ne, možná až večer,” sdělil OIK TV ještě nerozhodnutý mladík. “Být zdravý,” měl jasno vyzrálý muž.

Program večera pokročil, a tak se v doprovodu svých kolegů z vedení města slova ujal starosta Petr Hájek. Ten dorazivším popřál vše nejlepší a poděkoval za to, že si na náměstí našli cestu. “Já mám radost, protože se ukazuje, že zakončení roku na ústeckém náměstí funguje. Lidi se schází, hraje pohodová muzika, takže správná tečka na konci roku,” uvedl starosta města Petr Hájek. Střídání letopočtů bylo v Ústí nad Orlicí umocněno ohňostrojem.

Slavnostní ukončení roku starého a vítání toho nového proběhlo také v České Třebové. I tam se sešly zástupy lidí. Někteří z příchozích se nám na kameru svěřili, jak to mají s předsevzetími oni. “Žádné předsevzetí si nedávám, přijde mi to zbytečné,” nešetřila upřímností dívka v rozpuku. “Aby nám to ještě běhalo, ne? Alespoň rok,” spojil předsevzetí s přáním muž pokročilého středního věku. “Já jsem si dal vloni předsevzetí, že se nebudu zbytečně rozčilovat. To se mně celkem dařilo držet, až na pár drobných výjimek, a letos v tom naprosto hodlám pokračovat,” postavil se k problematice čelem poslední z dotazovaných.

V dalším průběhu společenské události její účastníky pozdravilo vedení města v čele se starostou Jaroslavem Zedníkem. Ten všem popřál jen to nejlepší a poděkoval za účast. “Je to krásná tradice. Jsem opravdu velmi rád, že si ji Třebováci vzali za svou a že se dokážeme i před vstupem do nového roku sejít,” řekl starosta města Jaroslav Zedník. Oficiální závěr roku patřil na Starém náměstí ohňostroji.