ČESKÁ TŘEBOVÁ – Během první listopadové soboty bylo počasí sice krásné, v třebovských Hliníkách se od rána stahovala mračna k třetímu ročníku turnaje v Prší. Turnaj je specifický složením hráčů, protože podle pravidel mohou hrát pouze ženy starší 18 let.

Letošní ročník je sice oficiálně třetím, ale jak upozorňuje spoluorganizátorka celé akce Renata Klaclová, před prvním ročníkem byl ještě ročník nultý. Oproti minulým ročníkům byly učiněny úpravy pravidel, aby nedocházelo k takovému časovému zpoždění. Mechanismus turnaje je podobný, jaký využívají mužské protějšky u turnaje v mariáši. Letos zaznamenali pořadatelé doposud nejvyšší zájem třebovských žen a dívek. Celkem se kolem jedenácti stolů sešlo 44 hráček. Ty si turnaj viditelně užívaly, sešla se velmi různorodá společnost zkušených harcovnic i úplných nováčků.

Hrálo se o hodnotné, ale především užitečné věci. Většina účastnic navíc přinesla vlastní chutné výrobky, takže alespoň symbolické ceny čekaly opravdu na všechny. Oproti předchozím ročníkům byl posunut tradiční termín o měsíc dopředu na dušičkový čas. Organizátoři totiž chtěli dopřát ženám větší oddech před nadcházejícím adventem a přípravami na Vánoce.