foto: Taneční škola Česká Třebová

WROCLAW – Ve dnech 9. – 12. září se Taneční škola Česká Třebová zúčastnila Mistrovství Evropy, které se konalo v Polsku nedaleko Wroclawi. Dvacetičlenná výprava tanečníků spolu s doprovodem vyrazila autobusem za hranice České republiky v brzkých ranních hodinách.

Soutěžilo se již od prvního dne.  Ve čtvrtek se v tanečním battlu, neboli tanečním souboji utkal pouze jeden zástupce TŠ a to Martin Prossa. Konečné 5. místo mezi Evropskými tanečníky, je tedy zatím nejlepším umístěním v historii TŠ. Druhý den na tanečníky čekaly celodenní starty v kategoriích Sóla a Dua. I zde TŠ získala postupy ze základních kol do kol semifinálových, či úspěch utekl jen o maličký kousek a tanečník zůstal na prvním nepostupovém místě.

Dva dny v hale, dva dny na parketě a mezinárodní soutěž. To, že je pro všechny náročné startovat na takto prestižní soutěži není pochyb. Komunikace v anglickém jazyce, psychická zátěž a tréma, s tím vším museli tanečníci bojovat. Setkání s absolutní Evropskou taneční špičkou vyvrcholilo třetí den, kdy startovaly malé skupiny.

Nezbývá než jen smeknout a žasnout nad samotnými tanečníky, kteří bojovali do poslední chvíle.
Na vlastní oči vidět, co udělal náš nejdelší lockdown v Evropě a s jakou nevýhodu musejí naši sportovci momentálně na mezinárodních soutěžích bojovat, je také zážitek.

TŠ reprezentovali: Hřebíčková Marie, Jiroušková Ema, Kabátová Petronila, Konkolová Eliška, Krajová Sofie, Motlová Nella, Ježová Eliška, Fišarová Natálie, Honlová Daniela, Horská Sofie, Kalábová Anežka, Kalousek Tomáš, Linhartová Anděla, Prossa Martin, Sirová Monika, Skalická Tereza, Škrabálková Kamila, Marčíková Nikola, Martincová Kateřina, Vavroušková Natálie, Rybková Lucie a Špajsová Lenka.

Čest našim soupeřům z Německa, Dánska, Maďarska, Jižní Makedonie, Polska, Ruska, Slovenska, Švédska, Itálie.