LETOHRAD – Městské muzeum připravilo pro rodiny s dětmi akci pod názvem “Buzení strašidel”. Její součástí byl průvod po pamětihodnostech a dalších zajímavostech. První zastávkou byl morový sloup na Václavském náměstí. Malí i velcí poutníci se leccos dozvěděli také o kostele svatého Václava. “Na každém stanovišti plnili úkoly a hledali kouzelnou formuli, aby mohli probudit strašidla v jeskyni,” uvedla k další náplni události kurátorka Městského muzea Letohrad Dagmar Bednářová.

Přes zámecký park nakonec všichni došli až ke zmiňované jeskyni, kde zejména na děti čekala strašidelná rodina draka Kyšperáka.

Na konci dobrodružného a osvětového pochodu byl účastníkům přiblížen i letohradský zámek. Poté se družina vrátila nazpět k místu startu. “Když děti došly k muzeu, převzala si je krojovaná obsluha. S ní plnily další úkol, skládaly puzzle,” řekla Dagmar Bednářová.

Po celé anabázi možná leckomu vyhládlo, a tak mu přišly vhod buřty, které byly opékány na ohni. Pokud byste se i Vy chtěli vypravit za strašidly, informujte se v Městském muzeu Letohrad.