LETOHRAD – Před nedávnem se ve městě sešli odvážlivci, kteří se před spaním chtěli trochu bát. Přilákal je totiž strašidelný program. “Návštěvníci musí projít trasu s průvodcem. Po cestě potkávají různá strašidla. Musí plnit úkoly, není to jen o tom, že by šli a dívali se,” uvedla k náplni strašidelných prohlídek jejich spolupořadatelka Dagmar Bednářová.

Na nebojácné poutníky čekalo osm stanovišť. Aby však došli až k tomu poslednímu, a mohli tak osvobodit bílou paní, museli obstát před vodníkem, rusalkami, kostlivcem nebo dokonce umrlcem. 

Nebožtík se smiloval nejen nad všemi příchozími, ale také nad Sněhurkou, které poslal jablko. To následně děti pro jistotu podstrčily ježibabě. Za ta léta ji možná trávení ostatních pohádkových postav omrzelo, nevymizela však její vášeň pro zpěv a tanec.

Do letohradského zámeckého parku si z lesa Řáholce odskočili také Rumcajs a Cipísek. Když se dítka nenechala obehrát švindlujícími čerty, už už měla na dosah cíl. Ještě předtím se ale podělila o své zážitky. “Mně se to nejvíc líbilo u toho loupežníka, protože střílel petardy. Mně úplně zazvonilo v uších, když jsem to slyšel,” uvedl Matěj. “Mně se líbil ten kostlivec,” vyznala se Verunka. “Mně se to nejvíc líbilo u Sněhurky, jak jsme si tam zatancovali s tou ježibabou,” řekla Zuzanka.

Všechny úkoly byly splněny, bílá paní osvobozena, a tak si družina za odměnu mohla prohlédnout zámek a setkat se s vrchností. Pokud budete chtít zažít něco podobného, budete mít možnost 26. července, 2. a 16. srpna.