LANŠKROUN – Rodící se “Kulturní dům” zažil další z celé řady kontrolních dnů. Jak se stavba rozvíjí si přišla ověřit ne nepočetná skupina lidí. Mezi nimi nechyběl starosta města Radim Vetchý. “Já jsem rád, že opět můžu říct, že vše běží tak, jak bylo naplánováno, že harmonogram se drží. Dnes jsme se nedostali do Langerovy vily, protože byly vylity izolace podlahy,” sdělil OIK TV starosta Vetchý.

Práce na obou objektech budoucího kulturního stánku probíhají souběžně. Současný stav bývalé zlatnické vily nám přiblížil starosta Vetchý: “Jsou hotové stropy, jsou naštukovány, jsou hrubé omítky.”

Den ode dne se proměňuje také novostavba. “Se nám podařilo na objektu 02, což je přístavba, co je vlastní budova sálu, vybetonovat další patro, udělat strop nad prvním nadzemním podlažím. V podstatě dokončujeme strop nad druhým podlažím,” uvedl stavbyvedoucí Radek Janota.

Na konci března by měla být hrubá stavba dokončena. “Jakmile zakryjeme objekt střechou, budeme pokračovat pracemi uvnitř, což znamená budeme osazovat okna a výplně otvorů,” nastínil další průběh stavbyvedoucí Janota.

V současné době se stavbaři věnují činnostem spjatým s dešťovou kanalizací. “Já jsem spokojený, že se nám podařilo přečkat zimu a že stavba vlastně po celou zimu nebyla pozastavena kvůli klimatickým podmínkám,” řekl starosta města Radim Vetchý.

Otevření nového “Kulturního domu” by se lanškrounská veřejnost měla dočkat letos na podzim.