ČESKÁ TŘEBOVÁ – Budova Vyšší odborné školy a střední školy technické Česká Třebová na Skalce přIvítala hosty. Stalo se tak při příležitosti slavnostního otevření moderní učebny. Ta poslouží při výuce odborného výcviku strojních a elektrotechnických oborů.

Nové prostory jsou výsledkem součinnosti vzdělávacího ústavu a soukromého investora. “Já jsem moc rád, že ta spolupráce nestagnuje, ale že se naopak rozvíjí. Rozvíjí se v několika rovinách. Samozřejmě v praxích, odborných stážích našich žáků. Rozvíjí se i v oblasti právě investic firmy do školy,” sdělil OIK TV ředitel VOŠ a SŠ technické Česká Třebová Jan Kovář. “Budeme potřebovat kvalitní zaměstnance a zaměstnance odborně zdatné, technicky i jazykově zdatné, a samozřejmě to vzdělání je strašně důležité. Vlastně dneska vzdělání je nejdůležitější pro budoucnost, a proto ta podpora školy je naprosto logická,” uvedl předseda představenstva CZ LOKO a.s. Josef Bárta.

Náklady na pořízení nové učebny se vyšplhaly na částku 550 tisíc korun. 250 tisíc zaplatila škola z vlastních prostředků, zbývajících 300 tisíc uhradila společnost, která podle slov jejího majoritního vlastníka zaměstnává celou řadu někdejších absolventů VOŠ a SŠ technické.