ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Orlickoústecká radnice už rozhodla o logotypu města. Logotyp vychází z písmen O a U, které ve spojení signalizují začátek názvu původní osady, tedy Oustí. Poprvé by se nové logo mělo objevit ve spojitosti s týdenními slavnostmi kultury a sportu v červnu tohoto roku. Na logo města byla vypsaná soutěž.

Všech 47 přihlášených návrhů radnice vystavila a obyvatele nechala hlasovat o nejlepším z nich. Sama pak logo posuzovala z hlediska funkčnosti a možnosti použití. Jako vítězný nakonec Rada města určila návrh číslo 22 z dílny dvojice vysokoškolských studentů z Ústí nad Labem. Studenti návrh opatřili vysvětlujícím textem a objasnili filozofii, z níž logo vychází. V současné době je logo ve stádiu příprav pro použití.

K tomu je podle Zdenky Kroulíkové nejprve potřeba vytvořit manuál. Teprve až bude z manuálu jasné, jak a k jakým účelům se může logo použít, přistoupí radnice ke konkrétním projevům prezentace navenek. Práce jsou směrovány tak, aby Ústí nad Orlicí mohlo s novým logotypem absolvovat už letošní Město v pohybu. Veřejnosti bylo logo i jeho filozofie představeny na setkání 12. března.