LANŠKROUN – Plná štěkotu a soutěžní atmosféry byla sobotní Voříškiáda, která se v areálu u lanškrounských rybníků konala už potřinácté, letos s rekordní účastí 123 psů. Psy se svými páníčky se postupně představili v celkem 3 hlavních kategoriích. Nejprve s průkazem původu, poté poznatelná plemena a nakonec voříšci.

Posuzovala je odborná porota a neměla to vůbec jednoduché. Každá kategorie pak měla své podkategorie, z nich nakonec vzešel celkový vítěz. S napětím na tu svou čekali hlavně noví účastníci. Nakonec našlo své majitele všech 64 připravených pohárů. Ostatní soutěžící odjížděli s diplomy, účastnickým listem nebo alespoň krmivem. S prázdnou neodjel nikdo. A kdo se letos porotě líbil nejvíc?

V kategorii psů s průkazem původu chodský pes zvítězil pes majitelky z Těchonína, slyšící na jméno Orsid Krosandra, z kategorie poznatelných psů vybrala porota francouzského buldočka Bublinu a voříšky ve finále zastupovala Tally, dvouletý kříženec německého pasteveckého psa a Border kolie. Patřila majitelce Tereze Kryštofové a porotě ji předváděla Klárka Ptáčková. Nakonec se stala absolutním vítězem 13. ročníku Voříškiády.