ČESKÁ TŘEBOVÁ – Od 15. prosince začnou platit nové jízdní řády. Co cestujícím přinesou v oblasti vlakové dopravy, jsme se tentokrát zajímali na generálním ředitelství Českých drah. Největší změnou je navýšení počtu spojů expresních vlaků, nově v kategorii InterCity a EuroCity. Jízdní řád pro rok 2013/14 určuje zastavit v České Třebové všem spojům, kromě nočních.

Po letech neúspěšných jednání se tak konečně prolomily ledy a Česká Třebové se znovu stává rozhodující křižovatkou pro cestování po železnici libovolným směrem, a to i prostřednictvím souprav RegioJetu, který Českou Třebovou dosud jen projížděl. Nově zde bude zastavovat, a to celkem 10 páry vlaků denně. Většina cestujících navýšení počtu spojů prostřednictvím vlaků vyšší kategorie vítá. Vlaky typu Pendolino budou podle nového jízdního řádu nadále Českou Třebovou pouze projíždět.

Vyjednanými úpravami podle Dalibora Zeleného konečně dojde k naplnění dohody, kterou ještě před stavbou dopravního terminálu uzavřely město, kraj a České dráhy. Poprvé budou moci cestující v České Třebové do nově zastavujících vlaků nastoupit v neděli 15. prosince.