ČESKÁ TŘEBOVÁ – Umístění podzemních kontejnerů na tříděný odpad a nevyjasněné majetkové vztahy byly důvodem, proč českotřebovská radnice stále ještě nezačala se slibovanou rekonstrukcí Nádražní ulice. V historickém centru města je posledním z neopravených úseků. Ještě před týdnem byl projekt otevřený změnám, dnes už má radnice ve věci rekonstrukce Nádražní ulice naprosto jasno.

Vyřešit se podařily vlastnické vztahy i nové místo pro kontejnery. Ty půjdou do země, a to lze pouze v horní části Starého náměstí. Co naopak zůstane, je vyjednaná zahrádka pro venkovní občerstvení. Ta by měla po opravě povrchu vyrůst v blízkosti současné prodejny dárkových předmětů. Ulice samotná změní povrch i styl. Od budovy Policie směrem ke Starému náměstí dostane stejný ráz jako již opravený úsek od banky k vlakovému nádraží.

Průjezdnost jedním směrem, tedy do náměstí, se nezmění. Ulice však spadá do památkové zóny města, takže některé z doplňků se budou v tomto úseku lišit. V současné době je záměr ve fázi dopracování projektové dokumentace a žádosti o stavební povolení. Peníze řeší připravovaný rozpočet na příští rok. Mezi již zrekonstruované by se zbývající část Nádražní ulice mohla zařadit od léta roku 2014.