ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Orlickoústecká nemocnice musela být evakuovaná. Důvodem byl požár a nahlášená bomba. Že si se situací umějí poradit, dokazovaly při taktickém cvičení složky integrovaného záchranného systému. Cvičení odstartoval telefonát na tísňovou linku, když pracovnice z vrátnice oznamovala požár na oddělení neurologie.

První hasičské sirény rozřízly ticho pár minut po 12 hodině. Pak se do areálu začala sjíždět vozidla všech složek integrovaného záchranného systému. Na jiném místě nemocnice pracovali policisté se psy. Prověřovali výhružný telefonát, který oznámil bombu na oddělení ORL. Souvislost s probíhajícím požárem se nedala vyloučit.

Hasiči mezitím lokalizovali požár a k likvidaci povolali i vysokozdvižnou plošinu. Kvůli evakuaci pacientů přijely sanitky i autobus. V evakuačním středisku bylo pacientům poskytnuto lékařské ošetření a následná péče. Pod řízením krizového štábu města se jim věnovali záchranáři kraje i Červeného kříže. Pro studenty, kteří se představili v roli figurantů, zorganizovali ve středisku přednášku k činnosti zasahujících složek.