ČESKÁ TŘEBOVÁ – Pod střechou zimního stadionu v České Třebové se konaly ve dnech 15. a 16. června páté Motordny. Každoroční akce představuje to nej, co nabízejí prodejci osobních vozů z našeho regionu, a tak kolem čtyřech desítek automobilů nejrůznějších značek zaplnilo celou hrací plochu stadionu.

Nedílnou součástí Motordnů je i doprovodný program, který při oficiálním zahájení odstartovala místní Taneční škola dvěma choreografiemi. Při této akci se viditelně prezentovala také Policie ČR. Před zraky návštěvníků zde policisté z oddělení hlídkové služby z Ústí nad Orlicí provedli několik zákroků proti nebezpečným pachatelům. V obležení návštěvníků byla ukázka služebních vozidel, motocyklu nebo vybavení, které si kdokoliv mohl vyzkoušet.

Na letošní ročník se také vrátil simulátor převrácení vozidla, který poskytla Vojenská akademie z Vyškova. Kdo přišel na páté Motordny do České Třebové, nemohl litovat. Leckterý milovník silničních motorů si zde mohl najít to své, ač mu bylo deset nebo osmdesát let.