ÚSTÍ NAD ORLICÍ – První lednový den roku 2013 se v porodnici Orlickoústecké nemocnice narodily celkem čtyři děti, dvě holčičky a dva chlapci. Krátce před polednem je uvedl chlapeček orlickoústecké maminky z Vietnamu. Doma v Ústí nad Orlicí na něho s vietnamským tatínkem čekají ještě dvě sestřičky.

Jen o čtyři minuty později následovala prvního chlapce holčička Amálka. Na svět přišla v 11,54 hod. s váhou 3,6 kilogramů. Termín narození si vybrala přesně podle plánu – 1. 1. 2013. Pro maminku Emílii a tatínka Lukáše, bydlící v Praze, je prvním dítětem. Do večera pak v nemocnici v 17,23 hodin přivítali ještě chlapce Patrika a v 19,18 hod. děvčátko Markétku. Mnohem dřívější hodinu mají v datu narození Dominik Jordán z Koruny a Terezka Pániková z Dolní Čermné.

Přišli na svět v okolních porodnicích v prvních hodinách nového roku. Jako první děti Pardubického kraje je hejtman Martin Netolický navštíví s dárkem až po návratu z porodnice. V roce 2012 se v orlickoústecké porodnici narodilo 1132 dětí, z toho 10 dvojčátek. Proti stojí údaje z roku 2011, kdy se narodilo 1098 dětí, z nichž 19 bylo z dvojčat.