ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Smuteční rozloučení s lékařem Radomírem Lánou, primářem Orlickoústecké nemocnice a krajským zastupitelem se uskutečnilo v obřadní síni krematoria v Ústí nad Orlicí. Poslední sbohem mu rodina, přátelé i známí dali v pátek 28. února. Zpráva o odchodu Radomíra Lány přišla náhle a nečekaně.

Zemřel 20. února, ve věku nedožitých 61 let. Za všechny kolegy se s ním rozloučili hejtman Martin Netolický a ředitel nemocnice Jiří Řezníček. I když prožil dětství a mládí v České Třebové, domov si vytvořil v Ústí nad Orlicí, blízko své milované nemocnice. Medicínu si vybral jako životní poslání, zvítězila nad sportem i hudbou, kterým se předtím věnoval. Lidé si ho vážili pro jeho pracovitost, odpovědnost a houževnatost.

Jako obětavý člověk, který péči o pacienty zasvětil celý svůj život, bude chybět i Orlickoústecké nemocnici, kde vedl a budoval primát oddělení ORL celých 25 let. Dnes je z něj uznávané pracoviště, respektované odbornou i laickou veřejností. I přes své pracovní vytížení si Radomír Lána našel čas pro zájmy města Ústí nad Orlicí i regionu. Prosazoval je nejen jako dlouholetý člen městského zastupitelstva, ale také jako zastupitel Pardubického kraje a předseda zdravotního výboru. Za vše, co pro své pacienty vykonal, mu patři upřímný dík.