PRAHA – Města Česká Třebová a Ústí nad Orlicí opět po roce jako jediná lákala turisty na pražském veletrhu Holiday World, který se na výstavišti v Holešovicích konal již potřiadvacáté. Veletrh v poslední době doznal řady změn, tou nejzásadnější je absence většiny cestovních kanceláří, které nahrazují stánky jednotlivých krajin nebo regionů.

Partnerskou zemí letošního ročníku veletrhu se stalo Maroko, kam jezdí čím dál tím více českých turistů. Mimo tohoto se zde samostatně představují i města z Pardubického kraje, jedním z nich je Ústí nad Orlicí. Stánku, ve kterém došlo k řadě jednání například s polskými partnery z Bystřice Kladské vévodil zlatý londýnský olympionik a rodák Jaroslav Kulhavý. Česká Třebová lákala návštěvníky na nové propagační materiály, krásnou přírodu v okolí, sportovní vyžití a již podruhé na místní pivo.

Mimo měst se vedle Královéhradeckého kraje nabízel i Pardubický kraj. Jak bylo vidět při letošním Holiday Worldu, jednotlivé evropské i světové regiony nevsadily pouze na propagační předměty, ale i praktické ukázky. Sasko nabízelo nespočet jízd parními vlaky, Bratislava královské slavnosti vedle prohlídky komunistických budov, jednotlivé turistické oblasti Chorvatska lákaly na tolik Čechům známé moře a krásnou přírodu.