PŘÍVRAT – Obec Přívrat opět dokázala, že má obyvatele, kteří se chtějí bavit a umí zábavu nabídnout i návštěvníkům z blízkého či dalekého okolí. Prokázali to na soutěžním klání, které se jmenuje Gulášfest, ten letošní s pořadovým číslem tři. Poslední srpnovou sobotu začaly po ránu přípravy na tuto stále oblíbenější akci, nad kterou převzal záštitu hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Ten se také se svým družstvem Krajánků do soutěže zapojil a společně tak svým kuchařským uměním útočili na chuťové buňky hodnotících návštěvníků. V životě obce Přívrat patří Gulášfest k těm nejvýznamnějším akcím a dokazoval to také rostoucí zájem ze strany soutěžících i návštěvníků, kteří během dne postupně přijížděli. Po patnácti stovkách připravených kartiček, kam si diváci zapisovali své favority, se zaprášilo během několika minut, a kdo přišel později, měl už smůlu, protože už hlasovat nemohl.

Nejvíce hlasů od laické poroty nakonec získaly Chilli papričky, které obhájily loňské vítězství. Odborná porota vyhodnotila jako nejlepší guláš s názvem Santa muerte a předala řád zlaté vařečky družstvu Meat choppers. Vyhlášením nejenom gulášů, ale také nejlepších buchet a regionálních piv akce nekončila, naopak, rozjížděl se kulturní program v podobě vystoupení kapely Karla Kahovce nebo skupiny Michal Tučný revival.