ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Soutěž o královnu krásy mezi studentkami vyhrála rodačka z Ústí nad Orlicí Tereza Stránská. Svůj veliký úspěch vybojovala začátkem března v Českých Budějovicích, kde se konalo finále této soutěže.

Soutěž o Miss studentstva měla dvě kola. V tom prvním dostávaly přihlášené studentky, kterých bylo na 150, hlasy od široké veřejnosti přes webové stránky soutěže a deset nejlepších postoupilo na finálové kolo. Tereza postoupila na finálový večer se třetím nejvyšším počtem hlasů. K deseti takto nominovaným dívkám přibyly ještě dvě, které dostaly divokou kartu od pořadatele, České studentské unie. Program finálového kola tvořily čtyři disciplíny: představení soutěžících a diskuse s moderátory, volná disciplína, promenáda v plavkách, promenáda ve večerních šatech s odpověďmi na otázky publika a předsedy poroty.

Na volnou disciplínu si Tereza připravila ukázku svého největšího koníčku, kterým je tanec. Tereza je studentkou Veterinární a farmaceutické fakulty v Brně a kromě tance má velikou zálibu také ve volejbalu a se svým psem jezdí na soutěže agility. Za vítězství dostala Tereza obligátní korunku a další finanční i věcné dary. Pro další rok se tak může pyšnit titulem Miss studentka 2012/2013 a náš region má v krátké době po sobě další úspěšnou účastnici podobné soutěže.