LANŠKROUN – Obyvatele Lanškrouna a jeho okolí čeká nová možnost sportovního vyžití. Nevyužitá plocha bývalého hasičského cvičiště se promění v tréninkové hřiště s prvky ze soutěží Gladiator race. Ta se vyznačuje především specifickými překážkami v kombinaci s během. A právě o takové hřiště v lokalitě rybníků usilovali nadšenci pro tento sport.

“Je to stará záležitost, řešíme ji přibližně rok. Ten projekt se konzultoval s panem Vinickým, který reprezentuje Českou republiku v této disciplíně. Připravovala se pro letošní rok na žádost o dotaci na Pardubický kraj, na podporu cestovního ruchu. Tam jsme byli úspěšní,” sdělil OIK TV Radim Vetchý.

Tréninkové hřiště by mělo obsahovat celkem šest překážek vyrobených ze dřeva. Mezi nimi by měly být dva velké víceúčelové boxy o rozměrech 4 x 6 metrů, dvou metrová zeď, přeskokové překážky, dřevěný rám s pneumatikami a překážka pro plazení. Při závodech Gladiator race jsou překážky po skončení vždy demontovány. Město Lanškroun bude první místo v České republice, kde budou zabudované napevno a přístupné celoročně i komukoliv.

“Já doufám, že se to bude realizovat během léta a o Kopě, která je první týden v září už by mělo být hotovo,” řekl Radim Vetchý.

Podél pozemku určeného pro projekt vede běžecká trasa, na které by v budoucnu měly být umístěny další prvky.