ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Hylváty v Ústí nad Orlicí se musí od 2. května do 31. srpna vypořádat se zásadním dopravním omezením. Probíhá totiž plánovaná oprava mostu přes Knapovecký potok, který byl již v dezolátním stavu. To ale není jediná komplikace, od konce dubna je uzavřena silnice druhé třídy číslo 315 v obci Hrádek.

Do 2. května mohli přes most v Hylvátech řidiči projíždět s dopravním omezením. Teď ale o tuto možnost dočasně přišli. “Ta akce probíhá za plné uzavírky, protože se de facto jedná nejprve o demolici stávající mostní konstrukce celého mostu. Následně bude vybudována nová železobetonová konstrukce nového mostu,” sdělil starosta města Petr Hájek.

Uzavírka se dotýká i pěších, ani ti se přes most nedostanou, pro ně je zřízena lávka. “Objízdná trasa vede po silnici první třídy č. 14 ve směru na Českou Třebovou, kde potom uhýbá silnicí ulice Lanškrounská směrem na komunikaci ulicí Třebovská,” řekl vedoucí odboru dopravy Marcel Klement.

I Autobusové linky jezdí objízdnou trasou, obsluhována není ale zastávka Hylváty – Perla. Město také plánuje na začátku školního roku spustit novou hromadnou dopravu, té by se uzavírka dotknout neměla. Rekonstrukce by již měla být hotova. Peníze na opravu poputují z městské kasy. “Ta investice je vysoutěžena na necelých 5 milionů korun a je plně hrazena z rozpočtu města Ústí nad Orlicí,” řekl starosta města Petr Hájek.

V Ústí nad Orlicí a okolí se ale nejedná o jedinou uzavírku. Stále probíhá rekonstrukce ulice Čs. armády a od 24. dubna je uzavřena silnice druhé třídy číslo 315 v obci Hrádek, konkrétně v úseku od mostu přes potok Husí krk po křižovatku na Sudislav nad Orlicí. Tam je prováděna oprava kanalizace, mostu a povrchu vozovky. Tato dopravní komplikace by měla skončit do 31. října tohoto roku.